Van analoog naar digitaal

Uitgelichte actuele berichten

Videoband, Dia, Geluidsdrager op 
USB stick 

Oud beeld- en geluidsmateriaal zal na verloop van tijd in kwaliteit afnemen en steeds slechter worden. Analoge beelden en geluidsopnames kunnen overgezet worden naar digitale bestanden, zodat ze behouden blijven voor de toekomst.  

Opnames

Denk aan Super 8 opnames, Video 8 banden, op VHS-band vastgelegde beelden, foto- en filmmateriaal op USB-stick, of op externe harddisc. De afgelopen decennia zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan dat we allemaal herinneringen hebben verzameld op verschillende soorten informatiedragers. Na verloop van tijd  is de kwaliteit slecht geworden of kunnen de bronnen niet meer geopend worden. Oude opnames kunnen gerestaureerd en weer toegankelijk gemaakt worden, zodat ze behouden blijven voor de toekomst.

Negatieven en Dia’s op 35mm

Hebben we niet allemaal dozen vol met negatieven van foto’s en fotoalbums met afdrukken die verkleurd zijn? Een selectie van de meest waardevolle beelden kan omgezet worden naar digitale bestanden. Deze kunnen ook weer verwerkt worden in video beeldmateriaal, maar kunnen ook verwerkt worden in een digitaal fotoalbum. De mogelijkheden zijn legio en daarmee veiliggesteld voor de toekomst.

Geluidsbanden

Cassettebanden met geluidsopnames kunnen omgezet worden naar digitale bestanden (MP3?). De moderne geluidsopnames kunnen bijvoorbeeld weer verwerkt worden in een videodocument en zijn hiermee veiliggesteld voor de toekomst.  

Tiny van der Wal

"Dank voor het herstellen van onze videobeelden. We hebben met de hele familie genoten van de oude vergeten beelden."

Reacties

Hans de Wit

"Een geluk dat we op zolder een doos vonden met oude videobanden van oma en opa. Die beelden hadden we nog nooit gezien. Jullie hebben de oude beelden omgezet, anders hadden we er nooit van geweten!"

Emily Somers

"Wij zijn zo blij met de videobeelden die we nu digitaal kunnen bekijken. We hebben daarna een familiereünie  georganiseerd. Top, mensen!"