Familieverhalen

Uitgelichte actuele berichten

Oma vertelt, weet je nog van toen…

Unieke anekdotes en verhalen over de familiegeschiedenis blijven niet eeuwig in het geheugen hangen. We kennen allemaal authentieke familieleden die op bijzondere wijze kunnen vertellen over het verleden. Hoe bijzonder is het als verhalen in beeld en geluid vastgelegd worden voor de nazaten.

De levensloopvideo

De vastlegging van de levensgeschiedenis van een ouder voor zijn (klein)kind is een document voor de volgende generatie. Aan de hand van oud beeld- en geluidsmateriaal, verweven met korte interviews en nieuwe video opnames, kan een (groot)ouder een beeld schetsen van zijn leven en de levens van zijn voorvaderen. Naast het vastleggen van de geschiedenis is het ook bijzonder dat de volgende generaties het de (groot)ouder zelf ziet en hoort vertellen.

De familiegeschiedenis

Gebeurtenissen van voorvaderen die een belangrijke rol gespeeld hebben in een familie zijn veelal verhalen die incidenteel verteld worden. De intentie en het belang van deze verhalen wordt veelal onbewust vergeten. Pas als niemand het verhaal meer kan reproduceren denkt men jammer dat..  Met video opnames in de vorm van interviews, verweven met oud beeldmateriaal, kunnen anekdotes en bijzondere levensmomenten tot een document gemonteerd worden dat een lange traditie weergeeft.  

Reacties

Nout Andival

"Helemaal fantastisch hoe jullie het verhaal van onze vader zo treffend op video hebben vastgelegd. Wij zijn er erg blij mee!'

Els wijnveld

"Wat een mooie video hebben jullie gemaakt over onze ouders. Een herinnering waar we nog jaren op terug kunnen kijken!"

Kick Charma

"Bedankt voor al jullie inspanningen om mijn zus zo vast te leggen dat zij vlak voor het einde van haar leven nog waardig op video overkomt. Fijn om te hebben en om  later aan mijn kinderen te kunnen laten zien wie zij was".